onsdag 10. mai 2017

Toscakake

En god gammel oppskrift. 
Kaker er enten typiske festkaker eller tydelige hverdagskaker. Denne tilhører den siste kategorien. Den er ikke mindre god av den grunn.
Ofte er sånne kaker aller best samme dag som de er bakt, men jeg syns faktisk at denne er vel så god når den har stått en dag. Da må den ligge under plast eller i tett boks for å holde på saftigheten.




Til en kake som passer i en rund form på 22-24 cm i diameter:

Bunn:
100 g smør
2 dl sukker
3 egg
2 1/2 dl hvetemel
1/2  ts bakepulver (ikke vær raus med bakepulveret, da blir kaka for høy og porøs)

Glasur:
1 dl mandler, hakket
3/4 dl sukker
75 g smør
1 ss hvetemel
1 ss melk


Varm ovnen til 180 grader.

¤ Smelt smøret og avkjøl det litt.
¤ Visp egg og sukker luftig. Bruk mixer ellers får du krampe...
¤ Tilsett smøret i eggedosisen og rør det godt sammen (kan godt bruke mixer her også).
¤ Bland hvetemel og bakepulver og ha det i røra (jeg sikter det i så klumper det seg ikke). Når dette blandes sammen må du bruke slikkepotten (ikke mixeren) og bland det forsiktig sammen.
¤ Smør en rund form med løs bunn (22-24 cm i diameter), eller legg bakepapir i bunnen som du klemmer fast når du monterer sammen forma. Da trenger du ikke smøre kantene.
¤ Hell røra i kakeforma.
¤ Sett forma midt i ovnen og stek den (på 180 grader) i 25 - 30 minutter ( i min ovn må den ha 30 minutter)

Mens kakebunnen steker gjør du klar glasuren:
¤ Bland alle ingrediensene til glasuren (du må hakke mandlene først) i en kjele.
¤ Varm det sakte opp slik at sukret smelter, men blandingen må ikke koke. Når du kjenner at sukret er smeltet tar du bare kjelen av plata og lar den stå uten varme.

¤ Ta kaka ut av ovnen etter 25 - 30 minutter.
¤ Smør glasuren utover  kaka (etter beste evne) og sett kaka tilbake i ovnen og stek den videre i 15 minutter.
¤ Avkjøl kaka på en rist, men ikke ta den ut av forma før det minst har gått 15 minutter.

Kaka er fin å fryse, men holder seg fint under plast eller i tett boks en 3-4 dager.