tag:blogger.com,1999:blog-4849970619521885665.post919034894734334544..comments2024-01-17T15:56:00.865+01:00Comments on Mamma Britas matblogg: MarengskakeMamma Britas matblogghttp://www.blogger.com/profile/01777246384441050557noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4849970619521885665.post-5489623224275225992014-05-15T15:39:02.449+02:002014-05-15T15:39:02.449+02:00Hei! Ja da, marengsen kan godt stå et døgn i romte...Hei! Ja da, marengsen kan godt stå et døgn i romtemperatur før du har på fyllet. 4 - 5 timer i forveien kan du godt ha på fyllet, men hvis den står et døgn med fyll vil kaka føles bløt. Hvis du smører bakepapiret før du har på marengsmassen, så holder det til å få marengsen av papiret. <br />Lykke til og god 17.mai! <br />Hilsen Brita<br />Mamma Britas matblogghttps://www.blogger.com/profile/01777246384441050557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4849970619521885665.post-29706854155970647702014-05-15T08:12:15.734+02:002014-05-15T08:12:15.734+02:00Hvor lenge før kaken serveres kan man ta på fyllet...Hvor lenge før kaken serveres kan man ta på fyllet, uten at dette går utover marangsen?...jeg skal servere kaken på kvelden 17.Mai..kan marengsen stå i romtemperatur fra jeg steker kaka kvelden i forveien?<br />Tips til å få kaken lett av bakepapir itillegg å smøre bakepapiret?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4849970619521885665.post-44605879855005663242013-11-27T21:54:57.163+01:002013-11-27T21:54:57.163+01:00Hei tilbake!
Jeg tror rett og slett du steker ma...Hei tilbake! <br /><br />Jeg tror rett og slett du steker marengsen for kort tid.<br /><br />Her er flere gode råd:<br />For det første, når du pisker eggehvite og sukker så må du piske eggehviten stiv FØRST, og så tilsette sukkeret i to-tre omganger, og piske videre til det blir blankt og seigt (og du kan snu bollen som du sier).<br /><br />Så, når det gjelder stekinga, så vet jeg ikke hvilken temperatur du bruker? <br />Jeg syns 15 - 20 minutter høres ut som for liten steketid. Ved 100-125 grader på ovnen kan du godt steke marengsen i 45 minutter.<br />En annen stekemåte er (som i denne marengskaka mi) at du varmer ovnen til 250 grader, setter inn marengsen på nederste rille, slår av ovnen og lar marengsen stå der over natta. Det fungerer alltid godt.<br /><br />Lykke til neste gang! <br />Hilsen BritaMamma Britas matblogghttps://www.blogger.com/profile/01777246384441050557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4849970619521885665.post-29080911822471722942013-11-27T18:42:31.216+01:002013-11-27T18:42:31.216+01:00Jeg skal lage verdens beste kake. Pisker eggehvite...Jeg skal lage verdens beste kake. Pisker eggehvite og sukker sammen, nå har jeg endelig fått den så stiv at jeg kan snu bollen. Men så setter jeg den i ovnen ca 15-20 den er fin og fyldig inne i ovnen , men når jeg tar den ut så blir den helt flat. Hva kommer det av?drit lei ordet fremedfrykthttps://www.blogger.com/profile/06655446835307272236noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4849970619521885665.post-88021096688767156932013-05-29T21:49:22.247+02:002013-05-29T21:49:22.247+02:00Hei! Det er ikke godt å si hvorfor marengsen falle...Hei! Det er ikke godt å si hvorfor marengsen faller sammen, men det er viktig å piske eggehvitene helt stive FØR du har i sukkeret. Dette har du sikkert gjort. Så er det å ikke åpne ovnsdøra underveis, da faller marengsen sammen.<br />Det høres kanskje ut som du steker den for lite i og med at du sier at den alltid faller sammen.<br />Så et råd til: Prøv denne kaka. Den misslykkes aldri hvis du følger oppskrifta, og la meg gjerne få referat! Lykke til! <br />Mamma Britas matblogghttps://www.blogger.com/profile/01777246384441050557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4849970619521885665.post-79207050201808647752013-05-19T23:35:06.029+02:002013-05-19T23:35:06.029+02:00Hei!
Denne så god ut! Takk for at du deler! :-)
J...Hei!<br />Denne så god ut! Takk for at du deler! :-) <br />Jeg har nettopp laget en ufattelig flat og trist "Verdens Beste". Får bare ikke til marengsen, den faller sammen så fort jeg tar den ut av ovnen. Har du noen tips, kanskje?<br />Vennlig hilsen ElisabethAnonymousnoreply@blogger.com