http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

lørdag 13. april 2013

Laks med fennikelrisotto "under hundrelappen"

Dette er også fra Remas hefte "under hundrelappen". Det var absolutt mat nok til å mette 4 personer, men jeg syns kanskje det er mye ris og mindre av laksen. Det gjør retten billig, men hvis du syns du kan spandre litt mer laks, så gjør det.
Retten smakte godt. Fennikelen ga ikke så sterk smak som man skulle tro, enda den ikke er verken kokt eller stekt, bare rørt inn i risen tilslutt.

500 g laksefilet
salt og pepper
1 sitron (ikke utelat den)
1 ss smør til steking

8 dl grønnsakbuljong (jeg brukte bortimot 10 dl)
1 gul løk
4 fedd hvitløk
2 ss olje til steking
2 ss hvitvinseddik
3 dl risottoris
2 ss smør
1/2 pk parmesan (jeg brukte hele pakken)
1 fennikel
salt og pepper

¤ Kok opp buljongen (10 dl vann + 2 grønnsakbuljong)
¤ Finhakk løken og hvitløken.
¤ Varm oljen i en kasserolle og ha i løk og hvitløk og la det frese litt.
¤ Tilsett risen sammen med løken og rør det lett sammen.
¤ Ha hvitvinseddiken over og la det dampe ut.
¤ Nå skal du spe risen (og løken) med grønnsakbuljongen. Du skal tilsette buljongen litt etter litt og la det koke inn i risen mellom hver gang du tilsetter ny væske. Tilsett ca 1 dl hver gang. Prøv å bruk 20 minutter på dette (å tilsette buljongen i risen). Du kan regulere med varmen på plata, mindre varme = lenger tid.


¤ Etter 20 minutter er risottoen ferdigkokt. Da rører du inn 2 ss smør, revet parmesan og tynne skiver av fennikelen.


¤ Varm smøret i stekepanna.
¤ Skjær laksen  i brede biter og stek laksebitene i panna til de skifter farge helt igjennom. Det tar ca 2 minutter på hver side. Strø salt og pepper over og skvis sitronsaft over fisken tilslutt.

 
 
¤ Del laksestykkene i mindre biter.
¤ Server risottoen med laksebiter på toppen.


Jeg har lagt noen persilledusker på toppen for å få et pent bildet, men det er ikke nødvendig.











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar