http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

torsdag 18. april 2013

Fiskekaker med gulrotsalat og yoghurtkrem

Dette er den siste retten jeg legger ut fra Remas heftet "under hundrelappen".
Skulle tro jeg var sponset av Rema, men det er jeg ikke :-))

Det var en ny vri på fiskekaka. Gulrotsalaten var god og spennende og yoghurtkremen smakte godt til fiskekakene. Fiskekakene i seg selv var ok, smakte av fisk og virket ferske og gode, men 8 fiskekaker til 4 personer er for lite. Så dette holder ikke under hundrelappen hvis alle skal bli mette!

Dette trenger du til 4:
500 g fiskekaker (det er som sagt 8 fiskekaker og det er forlite, så du må nok doble)
Smør til steking

Kokte poteter eller ris serveres til.

Gulrotsalat:
4 gulerøtter
50 g mandler (det står 100 g i oppskrifta, men jeg syns det var litt mye)
1 rød chili
2 ss fersk revet ingefær
3 ss olivenolje
1/2 presset sitron
litt salt

Yoghurtkrem:
3 dl yoghurt naturell
1/2 potte frisk koriander

¤ Kok ris eller poteter. Begynn med å sette over det.

Gulrotsalaten:
¤ Skrell gulrøttene og skjær dem med potetskrelleren (eller en skarp ostehøvel) i lange strimler.

 
¤ Grovhakk mandler.
¤ Vask chilien. Del den i 2 på langs og skrap ut og ha bort de hvite frøene. Finhakk den.
¤ Skrell en bit frisk ingefær og riv den.
¤ Bland mandler, chili og ingefær og ha olivenoljen over.
¤ Skvis over saften av en halv sitron.
¤ Smak til med salt.
 
 

¤ Ha denne "dressingen" over gulrotstrimlene og rør det sammen.


Yoghurtkrem:
¤ Kutt opp den friske korianderen og rør den inn i yoghurten.


¤ Så er det bare å steke de ferdigkjøpte fiskekakene i en stekepanne. Smelt smøret og la det bruse litt i panna før du legger i fiskekakene og steker dem 1 -2  minutter på hver side.

 
¤ Server de stekte fiskekakene med nykokte poteter, gulrotsalat og yoghurtkrem. Det smaker godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar